بخشش؛ راهی برای پرورش عشق در جامعه

در برنامه «صبح به وقت فرهنگ» از رادیو فرهنگ، دكتر مهناز عسگریان، روانشناس و پژوهشگر حوزه خانواده، با موضوع «نقش بخشش در سلامت روان و روابط انسانی» به گفتگو پرداخت. این گفت‌وگو به بررسی مفهوم عمیق و چندلایه بخشش فراتر از كمك‌های مادی پرداخت و بر اهمیت بخشش‌های معنوی در زندگی فردی و اجتماعی تأكید كرد.

1404/05/02
|
12:02

دكتر عسگریان در ابتدای صحبت خود با اشاره به اینكه بسیاری بخشش را صرفاً كمك مالی می‌دانند، گفت: «بخشش‌های عاطفی، گذشت از اشتباهات دیگران و چشم‌پوشی از رنج‌ها و دلخوری‌ها، بخش‌هایی مهم‌تر و مؤثرتر از كمك‌های مالی در سلامت روان جامعه هستند كه متأسفانه كمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.»

وی افزود: «متأسفانه فرهنگ غالب در بسیاری از خانواده‌ها به‌گونه‌ای‌ست كه كودكان از همان ابتدا می‌آموزند در برابر هر رفتار منفی، واكنش متقابل نشان دهند و از گذشت و مدارا پرهیز كنند. این نگاه اشتباه، باعث می‌شود افراد در بزرگسالی بخشیدن را ضعف تلقی كرده و از آن دوری كنند.»

دكتر عسگریان تأكید كرد كه برای نهادینه كردن فرهنگ بخشش، ابتدا باید از والدین آغاز كرد. به گفته او، «فرزندان ما در رفتار ما والدین الگو می‌گیرند، و اگر خودمان در روابط با فرزندان یا یكدیگر اهل گذشت و مدارای واقعی نباشیم، نمی‌توان انتظار داشت كه جامعه‌ای بخشنده و همدل داشته باشیم.»

در پایان، این گفت‌وگو با این نتیجه به پایان رسید كه بخشش، چه مادی و چه معنوی، در اصل راهی‌ست برای ابراز عشق و مهر به انسان‌ها و نقشی تعیین‌كننده در آرامش روانی و اجتماعی دارد.

دسترسی سریع