گفتگو با مسلم منفرد، پژوهشگر حوزه جمعیت و معاون راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت درباره تأثیر جمعیت در جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل در برنامه «پویش» رادیو

در برنامه «پویش» رادیو فرهنگ، دكتر مسلم منفرد، پژوهشگر حوزه جمعیت و معاون راهبردی مجمع ملی فعالان جمعیت، به بررسی نقش جمعیت به‌عنوان یكی از مؤلفه‌های مهم قدرت در جنگ دوازده‌روزه ایران و رژیم صهیونیستی پرداخت. وی با اشاره به اینكه در نگاه اول ممكن است جمعیت در جنگی با ماهیت موشكی و الكترونیكی كم‌اثر به نظر برسد، تأكید كرد كه از منظر سرمایه اجتماعی و توان ملی، جمعیت نقشی كلیدی دارد.

1404/04/24
|
09:54

منفرد جمعیت را از پنج منظر مورد بررسی قرار داد: اول، **تعداد جمعیت** كه ایران با بیش از 86 میلیون نفر، دوازده برابر رژیم صهیونیستی جمعیت دارد. دوم، **ساختار سنی جمعیت** كه با 60 درصد جمعیت زیر 30 سال، ایران از نیروی انسانی جوان و آماده بهره‌مند است. سوم، **مهاجرت** كه در رژیم صهیونیستی با هر بحران نظامی، موج مهاجرت شكل می‌گیرد، در حالی كه نرخ مهاجرت در ایران بسیار پایین‌تر از میانگین جهانی است.

چهارم، **تنوع قومی و انسجام ملی** كه در ایران با وجود اقوام مختلف، انسجام ملی حفظ شده، اما در رژیم صهیونیستی، شكاف‌های قومی و مذهبی در بحران‌ها تشدید می‌شود. پنجم، **پراكندگی جغرافیایی جمعیت** كه در ایران باعث افزایش تاب‌آوری در برابر حملات می‌شود، در حالی كه تمركز جمعیت در چند شهر كوچك رژیم صهیونیستی، آسیب‌پذیری آن را بالا برده است.

وی در پایان تأكید كرد كه جمعیت نه‌تنها منبع نیروی انسانی، بلكه بستر تولید تخصص، مقاومت اجتماعی و پایداری ملی است و باید به‌عنوان یك مؤلفه راهبردی در تحلیل‌های امنیتی و دفاعی مورد توجه قرار گیرد.

دسترسی سریع