برنامه «مستندفرهنگ» امروز شنبه 4 مرداد به روایت زندگی و مجاهدتهای شهید حسن تهرانیمقدم، چهره ماندگار و «پدر موشكی ایران» میپردازد؛ مردی كه با همت بلند خود، توانست مسیر پیشرفت و خودكفایی ایران در صنعت موشكی را هموار كند و نام او در كنار بزرگترین دستاوردهای دفاعی كشور، ماندگار شد.
در این مستند زندگی و تلاشهای كمنظیر شهید حسن تهرانیمقدم، نابغه صنعت دفاعی ایران روایت می شود ؛ مردی كه وصیت كرده بود روی سنگ مزارش بنویسند: «اینجا مدفن كسی است كه میخواست اسرائیل را نابود كند».
شهید تهرانیمقدم پس از پیروزی انقلاب اسلامی، راهی دشوار را برای حفاظت از عزت و تمامیت ارضی ایران آغاز كرد؛ او و یارانش، در مقابل توطئهها ایستادند، از مقابله با گروههای مسلح داخلی تا درهمكوبیدن نیروهای داعش و پاسخ به مراكز اطلاعاتی موساد و پایگاههای متجاوزان. همه اینها بخشی از مجاهدتهای بیوقفه این فرمانده است.
در برنامه «مستند فرهنگ»امروز میشنویم كه چگونه تهرانیمقدم، در دوران پرالتهاب جنگ تحمیلی، مسئولیت توپخانه سپاه پاسداران را بر عهده گرفت و پس از آن، بنیانگذار یگان موشكی سپاه شد؛ یگانی كه نخستین بار با موشكهای زمین به زمین، توازن نظامی را ایجاد كرد و بعدها با ابتكار، تلاش و ایمان، پرچمدار نهضت خوداتكایی در صنایع دفاعی ایران شد.
با تلاشهای خستگیناپذیر این گروه، موشكهای سری شهاب، فاتح، ذوالفقار و خیبرشكن طراحی و ساخته شدند؛ موشكهایی كه با دقت بالا و برد چند هزار كیلومتری، ایران را به یكی از قدرتهای دفاعی منطقه تبدیل كردند. اهمیت دقت، سرعت آمادهسازی، توان نقطهزنی و توسعه تكنولوژیهای بومی، از اصلیترین دغدغههای شهید تهرانیمقدم و مورد تأكید رهبر معظم انقلاب اسلامی بود.
در این مستند، ضمن مرور بخشهایی از اسناد و روایتها، به نقش این شهید والا در شكست پروژههای تجزیهطلبانه دشمن، ارتقای اقتدار ملی و دلایل نامگذاری او به عنوان «پدر موشكی ایران» پرداخته میشود.
حسن تهرانیمقدم در آبان ماه سال 1390 به شهادت رسید. او با ایمان، مجاهدت و دانش روز، ستون پیشرفت ایران در عرصه قدرت دفاعی شد و بسیاری از آرزوهایش پیش از شهادت محقق شد. امروز، نام او در حافظه ملت ایران و اقتدار ملی ما جاودان است.
«مستند فرهنگ» كاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ، امروز به تهیهكنندگی معصومه فراهانی، ساعت 14:30 از رادیو فرهنگ پخش میشود.