مریم شریفی، پژوهشگر موسسه مطالعات راهبردی اسلام معاصر، در گفتوگو با برنامه «كتاب فرهنگ» رادیو فرهنگ، درباره كتاب “سیری در زمانه معصومان” كه جلد نخست آن با عنوان “پیامبر و زمانه پیامبر” منتشر شده، توضیحاتی ارائه داد.
این پژوهشگر با اشاره به رویكرد تحلیلی و زمانشناسانه این اثر، تاكید كرد : این كتاب تلاش دارد با عبور از روایتهای سنتی، تصویری علمی و اجتماعی از وضعیت امامان شیعه ارائه دهد.
مریم شریفی، پژوهشگر موسسه مطالعات راهبردی اسلام معاصر، در برنامه “كتاب فرهنگ” رادیو فرهنگ، به معرفی كتاب “سیری در زمانه معصومان” پرداخت و گفت : این كتاب كه جلد اول آن با عنوان “پیامبر و زمانه پیامبر” منتشر شده، به بررسی تحلیلی تاریخ اسلام با تاكید بر زمانشناسی میپردازد.
شریفی در این گفتوگو، یكی از ویژگیهای برجسته كتاب را تاكید مؤلف بر زمانشناسی به عنوان پیشنیاز فهم رفتار و واكنشهای معصومان دانست و افزود در این چارچوب، تاریخ نه صرفاً به عنوان یك مجموعه از وقایع، بلكه به مثابه میدان درهمتنیدهای از مؤلفههای فرهنگی، اجتماعی، دینی و حتی روانی در نظر گرفته میشود.
شریفی با اشاره به نوآوریهای این اثر، گفت: “این كتاب تعامل معصومان را با شرایط زمانه خود به مثابه كنشگرانی كه همزمان پیرو وحی هستند و با اجتماع زمان خود در تعامل هستند، مورد تحلیل قرار داده است.”
او همچنین به نقد نگاههای یكسویه به مسائل تاریخی در این كتاب اشاره كرد و افزود: “این اثر نگاه صرفاً كلامی یا اعتقادی به مسائل ندارد، بلكه از روشهای مختلف تاریخی، جامعهشناسی دین و حتی روانشناسی اجتماعی بهره برده و یك تحلیل جدید از مسائل زمان پیامبر و بعد از وفات پیامبر ارائه میدهد.”
شریفی در این گفتوگو، به معرفی انتشارات موسسه مطالعات راهبردی مرام نیز پرداخت و توضیح داد: این انتشارات در سه محور كلی مطالعات ژئوپلیتیكی، مطالعات تاریخی (به ویژه تاریخ اسلام) و مطالعات بین ادیانی (با محوریت مسیحیت و اسلام) فعالیت دارد. از جمله آثار دیگر این انتشارات میتوان به كتاب “معاویه آنگونه كه بود”، مجموعه دوجلدی “تا راه گم نشود” و كتاب “حیات سیاسی اجتماعی امیرالمومنین” (در دست چاپ) اشاره كرد.
این پژوهشگر در پاسخ به سوالی درباره بازخورد كتابها، گفت: “بازخوردهای خوبی داشتیم. این كتابها مورد توجه عزیزانی بوده كه مطالعات تاریخ اسلام داشتند، خصوصاً آنهایی كه مطالعات انتقادی تاریخی دارند و همینطور عزیزانی كه مطالعات علوم سیاسی دارند.” او همچنین به استقبال اهل سنت از این كتابها اشاره كرد و گفت كه جلد اول كتاب “تا راه گم نشود” توسط یك انتشارات سنی در تركیه به زبان تركی ترجمه و منتشر شده است.